Menu

Під час загальної мобілізації повістки вручають переселенцям

Читать на русском

Під час загальної мобілізації повістки вручають переселенцям
Під час загальної мобілізації повістки вручають переселенцям

Постанова Кабінету Міністрів №1487 передбачає, що взяття на військовий облік та вручення повісток стосується всіх громадян України призовного віку, у тому числі внутрішньо переміщених осіб.

Об этом сообщает Компромат 2.0

Порядок взяття на військовий облік внутрішньопереміщених осіб

Після зміни місця проживання внутрішньо переміщені особи протягом 7 днів повинні з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за новим місцем проживання та стати на військовий облік.

У разі, якщо громадяни перемістилися з тимчасово окупованих територій України, персонально-первинний та персональний військовий облік здійснюється після взяття їх на облік ВПО та на військовий облік до місцевих ТЦКСП.

Які документи необхідні

Для взяття на військовий облік потрібні такі документи:

Заява, паспорт, військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Особи, звільнені у запас, мають надати ще обліково-послужну картку та припис військової частини.

Особи, звільнені за станом здоров’я або сімейними обставинами, повинні додати свідоцтво про хворобу та інші документи, що підтверджують законність дострокового звільнення, рішення військово-лікарських комісій щодо придатності за станом здоров’я для проходження військової служби у мирний чи воєнний час.

Втрата будь-якого документа не звільняє громадянина від візиту до військкомату. Неприбуття до ТЦК у разі визначається як порушення закону. Тому необхідно звернутися до центру комплектування та надати дані про реєстрацію як ВПО.

За порушення правил військового обліку переселенців закон передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність

Вручення повісток внутрішньо переміщеним особам

ВПО також можуть отримати повістку в будь-якому громадському місці, на роботі та на вулиці, на блокпостах. Вони мають право перевірити посвідчення посадової особи та переконатися у тому, що всі дії уповноваженого відповідають законодавству України.

Особи, які вручають повістки, повинні мати відповідне розпорядження керівника ТЦК із зазначеними прізвищами осіб, яким вручаються повістки.

Источник: Проект