Menu

СБУ взялася жорстко: в Міноборони затримано великого чиновника, який допомагав "відкосити" від армії

СБУ взялася жорстко: в Міноборони затримано великого чиновника, який допомагав ‘відкосити’ від армії

Служба безпеки України спільно з Держбюро розслідувань викрили керівництво Центральної військово-лікарської комісії на отриманні хабарів від військовозобов’язаних чоловіків.

Об этом сообщает Роспресс

Про це сьогодні, 3 лютого, повідомили у пресслужбі СБУ.

СБУ взялася жорстко: в Міноборон изатримано великого чиновника, який допомагав ‘’відкосити’’ від армії

Так, заступник начальника Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України пропонував чоловікам призовного віку ухилитися від строкової військової служби в умовах воєнного стану. Своїм "клієнтам" він озвучував різні суми за "послугу".

Правоохоронці задокументували факт вимагання від призовника 5 тисяч доларів. За ці гроші заступник начальника Центральної військово-лікарської комісії обіцяв чоловікові висновок про непридатність до військової служби за станом здоров’я з подальшим зняттям з обліку у військкоматі.

Співробітники СБУ задокументували факт передачі частини вказаної суми. Під час отримання другої частини коштів правоохоронці викрили чиновника на його робочому місці.

За місцем роботи та у домоволодінні фігуранта в одному із приватних секторів столиці правоохоронці знайшли велику суму готівки у різній валюті. Загалом було вилучено понад 5 млн гривень.

Чоловіку повідомлено про підозру. На цей час вирішується питання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує ув’язнення на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у столиці судитимуть правоохоронця, який вимагав у підприємця хабар у 20 тисяч доларів. Встановлено, що правоохоронець пропонував за гроші повернути вилучене у межах розслідування майно підприємцю, який проходив свідком по розслідуваній ним справі.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин — у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Собеседник