Menu

Наступний пакет європейських санкцій проти Росії не буде останнім,

шольц

Європейський Союз постійно працює над посиленням режиму санкцій проти Росії, запроваджених у відповідь на агресію проти України.

Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, виступаючи у Європарламенті, повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання про те, чи підтримує він запропоноване розширення санкцій на китайські компанії, Шольц сказав, що метою нового пакета вдосконалення вже запроваджених санкцій проти Росії, але наступний пакет санкцій не буде останнім.

Як повідомлялося, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповідала, що новий одинадцятий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ буде зосереджений на боротьбі з обходом санкцій. Водночас, він може передбачати обмеження проти третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції.

Пропозиції Єврокомісії також передбачають заборону транзиту багатьох товарів через Росію та заборону на захід до європейських портів для суден, які задіяні у "сірих" схемах експорту російської нафти.

ЄС також планує розширити заборону на постачання технологічних товарів до Росї, промислових виробів та матеріалів, а також продукти переробки, які використовують підсанкційні метали. Заборони на товари можуть поширюватися на права інтелектуальної власності та ліцензії, видані на виробництво цих товарів.