Menu

Мешканці Парижа проголосували за повну заборону сервісів оренди електросамокатів

самокат,електросамокат

Американська Lime, французько-нідерландська Dott і німецька Tier Mobility мають згорнути сервіси оренди електросамокатів у Парижі до 1 вересня.

Об этом сообщает Роспрес


Їхній сукупний парк налічує 15 тис. самокатів у цьому місті, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на The Wall Street Journal.

За заборну сервісів оренти електросамокатів мешканці Парижа проголосували у неділю.

За даними Lime, Dott та Tier Mobility, світові мегаполіси, в центрі яких могли діяти сервіси оренди електросамокатів, раніше не забороняли їх роботу. Нині сервісами оренди електросамокатів користуються 400 тис. парижан та гостей міста, а кількість поїздок сягає близько 1,7 млн на місяць.

Сервіси оренди електросамокатівпочали працювати у Парижі близько п’яти років тому.

Влада Парижа заявляла, що орендовані самокати захаращують тротуари і призводять до зростання кількості ДТП і постраждалих.

Водночас заборона на оренду електросамокатів не поширюється на оренду електровелосипедів.

Читайте також: Київрада закликала встановити відповідальність за порушення правил руху водіями електросамокатів

У ході референдуму 89% парижан висловились проти сервісів оренди. Явка становила 7,5%, або близько 103 тис. виборців. Електронне голосування не проводилось.

Голосування відбулося у форматі консультативного референдуму, який не має обов’язкової сили. Рішення переходить на розгляд місцевої влади, в даному випадку — до мерії Парижа, яка має право як підтримати думку городян, так і не погодитися з нею.

Мер Парижа Анна Ідальго, підбиваючи підсумки голосування, заявила, що з 1 вересня оренди електросамокатів у Парижі не буде.

Источник: Русский слон