Menu

Суд арештував затриману на хабарі начальницю Житомирської митниці із заставою у 800 тисяч гривень

арест

Суд обрав запобіжний захід начальниці Житомирській митниці, викритій минулого тижня на вимаганні хабарів, у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 805 тис.₴

Об этом сообщает Russian Post


Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, її спільникам – керівнику відділу митниці та митному брокеру – суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із заставою 805 тис. грн та 671 тис. грн відповідно.

Їх підозрюються в організації корупційної схеми одержання неправомірної вигоди за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомлялося, минулого тижня СБУ викрила масштабну корупційну схему на Житомирській митниці, організовану її керіництвом, яке систематично вимагало хабарі від місцевих бізнесменів.

За даними слідства, чиновники вимагали неправомірну вигоду із місцевих бізнесменів, які імпортували в Україну різноманітні товари. В обмін за хабарі посадовці обіцяли не створювати штучних перешкод при митному оформленні вантажів. У разі відмови – погрожували додатковими перевірками, затягуванням часу і простоями.

Правоохоронці задокументували два факти отримання хабарів. Начальницю Житомирської митниці, начальника відділу контролю митної вартості та відповідного митного брокера затримано "на гарячому" під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.

Згодом Державна митна служба повідомила про початок дисциплінарного провадження щодо працівників Житомирської митниці, наразі їх усунули від виконання обов’язків.

Начальницею Житомирської митниці є Ільїнська Ольга Анатоліївна.

Источник: Охота на акул