Menu

Кабмін доручив розробити національну стратегію доходів до 2030 року

гроші,долар

Кабінет міністрів України 24 березня ухвалив рішення, яким доручив Міністерству фінансів розпочати підготовку Національної стратегії доходів (НСД) на 2024-2030 роки.

Об этом сообщает Криминал РУ


Про це йдеться у матеріалах Міжнародного валютного фонду щодо нової кредитної програми для України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У рішенні визначено етапи та терміни підготовки НСД, а також основні засади та завдання податкової політики в умовах воєнного часу та післявоєнного відновлення", – наголошується в документі.

Фонд уточнює, що це було одною із трьох попередніх умов для затвердження радою директорів МВФ програми розширеного фінансування EFF на $15,6 млрд.

"Важливо зазначити, що у рішенні Мінфін призначається координатором розробки НСД", – зазначається у матеріалах Фонду.

За словами заступника глави Офісу президента Ростислава Шурми, НСД насамперед визначатиметься концепцією податкової моделі.

Читайте також: Гетманцев анонсував підвищення податків до довоєнного рівня і відновлення перевірок бізнесу

Як повідомлялося, виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) у п’ятницю, 31 березня, схвалила нову чотирирічну програму розширеного фінансування для України обсягом до 11,6 млрд СПЗ (близько $15,6 млрд).

Нова програма EFF передбачає два етапи:

  • перший етап (2023-24 роки) передбачає запровадження надійного бюджету на 2023 рік і збільшення його доходів, підтримку стабільного зниження інфляції і обмінного курсу, сприяння довгостроковій фінансовій стабільності, а також продовженню реформ системи держуправління та боротьби з корупцією;
  • другий етап передбачає проведення амбітних структурних реформ для закріплення макроекономічної стабільності, підтримки відновлення та ранньої повоєнної реконструкції, а також підвищення стійкості та більшого довгострокового зростання, в тому числі в контексті цілей вступу України до ЄС.

Очікується, що на другому етапі Україна повернеться до гнучкого обмінного курсу та таргетування інфляції, одночасно зміцнюючи інституції та подолавши вразливість фінансового та енергетичного секторів, а також реформі фіскальної політики для закріплення середньострокових надходжень.

Источник: Конфликты РУ