Menu

Нацкомісія перевірить ще 6 обленерго через скарги на дотримання графіків відключень

електроенергія,електрика,світло,леп

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведе позапланові виїзні перевірки ще шести операторів системи передачі (ОСР, обленерго) щодо дотримання графіків відключень електроенергії.

Об этом сообщает Корупция Ру


"Перевірки стосуються перерв у електропостачанні, дискримінації при розподілі електроенергії", – сказав на засіданні регулятора директор департаменту ліцензійного контролю НКРЕКП Ярослав Зеленюк, пише Інтерфакс-Україна.

Цього разу під перевірки потрапили ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", ПрАТ "Львівобленерго", АТ "Полтаваобленерго", АТ "Хмельницькобленерго" та АТ "Чернівціобленерго".

Таким чином, НКРЕКП починаючи з кінця 2022 року вже ухвалила рішення про перевірки обленерго щодо скарг споживачів на дискримінаційні відключення та неінформування про терміни відключень на дев’яти засіданнях.

З урахуванням рішення комісії від 14 лютого під перевірки потрапили по сім разів ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" та ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", п’ять – АТ "ДТЕК Одеські електромережі", АТ "Полтаваобленерго" та АТ "Хмельницькобленерго", чотири – ПрАТ "Закарпаттяобленерго", АТ "Вінницяобленерго", АТ "Чернівціобленерго" та ПрАТ "Волиньобленерго", тричі — ВАТ "Тернопільобленерго", та ПрАТ "Львівобленерго", двічі – ПАТ "Черкасиобленерго", і по одному разу – АТ "Прикарпаттяобленерго" "Чернігівобленерго".

Загалом комісія перевіряє більше половини обленерго – 14 операторів.

Источник: Русский слон