Menu

Північна Корея направить військових на окупований Донбас нібито для будівництва,

путін,кім

Уряд КНДР доручив північнокорейським торговельним компаніям у Росії відібрати персонал, який відправлять до підконтрольних РФ окупованих територій Донбасу нібито для участі у відновлювальних роботах.

Об этом сообщает Люди


Відповідний указ північнокорейський уряд ухвалив 20 січня, повідомляє південнокорейське видання Daily NK із посиланням на джерела.

За даними видання, наказ отримали пов’язані з Міноборони КНДР компанії Cholhyon Construction та Kumrung Construction.

"З огляду на те, що всі торговельні компанії, які отримали наказ, пов’язані з військовими або громадськими службами безпеки, Північна Корея, схоже, має намір відправити солдатів або поліцейських, а не цивільних осіб, на схід України", – зауважує Daily NK.

Ці компанії із КНДР мали відібрати молодих людей від 19 до 27 років до кінця січня. Точна їхня кількість невідома, проте перша партія складе, ймовірно, 300-500 осіб. У майбутньому присутність у регіоні північнокорейців може бути збільшена.

За словами джерела видання, завдання північнокорейських військових невідомі, але вони, швидше за все, не виконуватимуть бойових завдань. Найімовірніше, військові братимуть участь у відновленні регіону, додав співрозмовник.

Daily NK зауважує, що КНДР могла вдатися до набору персоналу для відправки в окуповані регіони України зі своїх громадян, які вже перебувають у Росії, щоб уникнути критики з боку міжнародної спільноти.

Водночас уряд КНДР може розглядати використання своїх людей в інтересах РФ як додатковий спосіб отримання валюти. За даними джерел видання, північнокорейські військові в зоні військових дій можуть отримувати втричі більше, ніж у Росії, при уряд КНДР може забрати додатковий прибуток військових до бюджету країни.

Читайте також: Кабмін розірвав угоду про економічну співпрацю з КНДР

Як повідомлялося, у вересні минулого року віце-прем’єр РФ Марат Хуснуллін вже заявляв, що через брак робітників уряд Росії може залучити до виконання будівельних робіт засуджених за неважкими економічними статтями, а також до 50 тис. робітників із Північної Кореї.

За даними ЗМІ, північнокорейські швейні фабрики, порушуючи санкції ООН, також виготовляють велику кількість військової зимової форми для російських солдатів, які воюють в Україні.

Источник: VTimes